Aktivnosti

Stručno usavršavanje nastavnika i stručnih saradnika

U subotu, 8.12.2018.godine u prostorijama škole održan je seminar “Osnaživanje nastavnika i vaspitača za prepoznavanje diskriminacije i upoznavanje sa mehanizmima zaštite od diskriminacije” u trajanju od 8 sati. 

Diskriminacija je pojava u društvu koja se lako prikriva, ali izaziva ozbilјne posledice na pojedinca i kvalitet njegovog života. Predavanja su fokusirana na decu školskog uzrasta, ali je razgovora bilo i o oblicima diskriminacije, zanemarivanja pa i mobinga u ustanovi i na nivou upošlјenika. Zaklјučeno je da je veoma važno prepoznavanje ovakvih slučajeva i još važnije prijavlјivanje, jer se jedino tako može sprečiti ova nimalo  zanemarlјiva pojava. Slučaj se zatim procesuira, a u tome učestvuje niz institucija.

Program obuke odobren je od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja iz prioritetne oblasti P4 i kompetencije K4.

Seminaru su prisustovali profesori predmetne i razredne nastave, u pozitivnoj i afirmativnoj atmosferi se zaklјučilo da su sve informacije i stečena znanja primenjiva u praksi.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu