Projekti i projektne aktivnosti

Interaktivna tabla

Povodom 50 godina postojanja brenda Plazma,  kompanija Bambi donirala je 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije.

Ministarstvo prosvete odabralo je 50 škola koja će dobiti interaktivne table, a jedna od njih je i naša škola.

Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.

Interaktivna tabla pretvara tradicionalnu predavačko-reproduktivnu nastavu u interaktivnu nastavu koja odgovara obrazovnim potrebama savremenog učenika i dovodi do postizanja željenih ishoda učenja, koji su u skladu sa zahtevima savremenog društva. Ovaj vid nastave obezbeđuje bolju motivisanost učenika i lakše održavanje njihove pažnje, zahvaljujući tome što učenici u ovom vidu nastave mogu da budu aktivniji, umesto da budu koncentrisani na beleženje. Korišćenje različitih izvora znanja umnogome obogaćuje sadržaj nastave i doprinosi razvoj funkcionalnih sposobnosti učenika.

U narednom periodu očekuje se obuka nastavnika za korišćenje interaktivne table, 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu