Škola u medijima

Leskovački rotarijanci donirali multifunkcijski uređaj Osnovnoj školi „Svetozar Marković“

Rotari klub Leskovac donirao je danas multifunkcijski uređaj (štampač, skener, kopir) sa wi-fi konekcijom Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

Donacija je uručena u okviru akcije Rotari kluba Srbije i Crne Gore „100 računara za 100 škola“. Na osnovu razgovora sa nastavnicima i rukovodstvima škola, Rotari klub Leskovac je sredstvima prikupljenim na humanitarnom koncertu održanom u Leskovcu kupio tri ovakva uređaja, od kojih su dva donirana prošle nedelje školi „Vuk Karadžić“ u Leksovcu zajedno sa dva MP3 plejera sa USB izlazom.

Donaciju je uručio predsednik Rotari kluba Leskovac Slaviša Todorović koji je istakao želju i cilj Rotari kluba Srbije i Crne Gore da ovu godinu posveti obrazovanju u podršci i pomoći školama.

U ime Osnovne škole „Svetozar Marković“ zahvalila je direktorica Tamara Janković koja je istakla da će jedan ovakav uređaj puno značiti nastavnicima i učiteljima u njihovom radu i osavremenjavanju obrazovnog procesa u ovoj školi.

Izvor: Dnevnik juga

Nagrade najboljima na likovnom konkursu „Igraj za život, droga jok bre“

U Leskovačkom kulturnom centru večeras su uručene nagrade na likovnom konkursu „Igraj za život, droga jok bre“.

Konkurs je organizovao Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Grada Leskovca, a nagrade najboljima na konkursu uručio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Odluku o nagradama doneo je žiti u sastavu Bratislav Anđelković, akademmski slikar i profesori Jelena Mihajlović i Bojan Konstatinović.

U kategoriji od I do IV razreda prvu nagradu je osvojio Nemanja Đokić, a drugu Ana Đokić, učenici drugog razreda OŠ Branko Radićević iz Brestovca, izdvojeno odeljenje u Kutlešu. Interesantno je da je reč o blizancima. Treću nagradu osvojio je Miloš Šaronjić iz OŠ Svetozar Marković iz Leskovca.

Nastavak na Dnevnik juga

Izvor: Dnevnik juga

Izložba crteža učenica Osnovne škole “Svetozar Markovic”

U Leskovačkom kulturnom centru je održana izložba crteža učenika Osnovne škole „Svetozar Marković“, a povod je bio dan škole. Autori su učenice šestog i sedmog razreda, Maša Burazor, Anelija Bektašević i Petra Stojanović. Bojan Konstantinović, nastavnik, je rekao da škola „Svetozar Marković“ i ovom prilikom pokazuje da poštuje i podržava pravo vrednosti, kao što je to mnogo puta u prošlosti činila.

Nastavak na JUGPRESS

Izvor: JUGPRESS

ROSA organizovala mini priredbu za Svetski dan Roma

Zajedničkim snagama i naporima možemo da doprinesemo da se položaj Roma u našem gradu i našoj zemlji promeni na bolje, jer jedino tako možemo biti svi zajedno bolje i lepše društvo, poručilo je danas Organizacija Romska obnova saradnja i alternativa-ROSA.

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu ROSA  je organizovala mini priredbu sa učenicima od I do IV razreda Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

Nastavak na JUGPRESS

Izvor: JUGPRESS

Од Лескоец за Лесковац: „Сто и една книга за побратимите“ и премиера на „Самовилска свадба“

Дваесетбројна делегација наставници и ученици од ОУ „Ванчо Николески“ од Лескоец, предводена од в.д. директорката Елена Ел Нади, деновиве престојуваше во Република Србија, кај нивните домаќини од збратименото училиште „Светозар Марковиќ од Лесковац.

На свечената приредба по повод нивниот патронат, учениците од Лескоец учествуваа со своја музичко сценска изведба каде со внимание беше проследена и со овации испратена нивната „Самовилска свадба“, подготвена од наставничките Валентина Наумоска и Емилија Блажеска.

Nastavak na Ohrid24

Izvor: Ohrid24

Od Leskoeca 101 knjiga za Leskovac

Povodom obeležavanja Dana škole u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“, danas su njihovi pobratimi iz Makedonije poklonili deci simbolično 101 knjigu, kako bi i njihovo prijateljstvo trajalo toliko godina.

Pobratimski projekat koji nosi naziv „101 za pobratime“, inicirali su nastavnici iz Ohrida u saradnji sa nastavnicima iz Leskovca, sa ciljem da se kroz upoznavanje makedonske i srpske književnosti njihovo prijateljstvo proširi.

Nastavak na JugMedia

Izvor: JugMedia

Školski sport: Najuspešnije škole “Vasa Pelagić” i Tehnička škola “Rade Metalac”

Članovi Skupštine Gradskog saveza za školski sport su Osnovnu školu “Vasa Pelagić” i Tehničku školu “Rade Metalalac” proglasili najuspešnijim školama u 2016/17. godini po ostvarenim rezultatima na mnogobrojnim takmičenjima koje je ovaj savez organizovao.

U kategoriji osnovnih škola drugo mesto zauzela je OŠ “Josif Kostić“, treće OŠ „Kosta Stamenković“, dok je u kategoriji srednjih drugo mesto pripalo leskovačkoj gimnaziji i Medicinskoj školi.

Istovremeno, snovne škole: „Vuk Karadžić“, „Trajko Stamenković“, „Vožd Karađorđe“ i „Josif Kostić“ su dobile priznanje za izuzetan rezultat na republičkom takmičenju u plivanju, OŠ „Svetozar Marković“ u košarci i OŠ „Josif Kostić“ u rukometu, jer su osvojili jednu od medalja na republičkom prvenstvu.

Nastavak na  Jugmedija 

Izvor: Jugmedija

Godišnjica Osnovne škole “Svetozar Marković”

LESKOVAC

U leskovačkom Narodnom pozorištu osnovna škola „Svetozar Marković“ obeležila je 113. godinu svoga postojanja.

Direktorka Tamara Janković, otvarajući ovaj skup,  podsetila je da je ova škola osnovana u čast stote godišnjice Prvog srpskog ustanka.

„Zamislite samo koliko je generacija za sve ove godine prošlo kroz školu i uspešno nastavilo put ka svojim snovima. Svo ovo vreme škola se zajedno sa gradom razvijala, opstala i posle dva svetska rata, nosila se sa svim teškoćama koja su razna vremena donosila, te postala svedok da mladost i želja za znanjem uvek nađu svoj put.“

Nastavak na JUGPRESS

Izvor: JUGPRESS

Izložba likovnih crteža učenica Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Leskovca

U Leskovačkom  kulturnom centru u petak je povodom Dana Osnovne škole “Svetozar Marković” održana izložba crteža Anelije Bektašević i Petre  Stojanović koje su učenice šestog razreda i Maše Burazor učenice sedmog razreda. Svaka od njih se prezentovala sa  različitim pristupom i senzibilitetom likovnog stvaralaštva, koje je potpuno čisto, dečije, i usmereno ka njihovom ličnom interesovanju.

Nastavak na: ROMinfomedia

Izvor: 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu