Razredna - 2022/2023

Dani Dečije nedelje ,,Šta detetu treba da raste do neba"

Aktivnosti u OŠ,,Svetozar Marković" povodom Dečje nedelje su realizovane pod sloganom ,,Šta detetu treba da raste do neba". Tokom cele nedelje je bilo dosta lepih i šarenolikih aktivnosti, a sve u cilju druženja učenika, roditelja i učitelja kao i sticanja lepih prijateljstava i uspomena.

U ponedeljak, 3.10.2022.godine je učenicima četvrtog razreda prvi čas posvećen predavanju o ,,Prevenciji i zaštiti dece od trgovine ljudima" u organizaciji pedagoga škole Danijele Ilić, inspektora SUP-a Dejana Ristića i direktora Centra za socijalni rad, Predraga Momčilovića. Deca su aktivno učestvovala u rešavanju životnih situacija u kojima vrebaju opasnosti od nepoznatih i sumnjivih osoba,iznosili sopstvena iskustva kada su bili u sličnoj situaciji i kako su postupili.

Istog dana u periodu od 13-15 časova učenici drugog i četvrtog razreda posetili su etnološku postavku Gradske kuće gde su u razgovoru sa kustosom saznali o načinu života u Leskovcu sredinom devetnaestog veka.

Učitelj Zoran Ilić je zajedno sa svojim učenicima i roditeljima osmislio i realizovao kviz u školskoj sali.Roditelji su na niz od dvadeset pitanja koja se tiču navika ,interesovanja i društvenog života svog deteta odgovarali na pitanja dopunjavanjem odgovora. Na kraju kviza roditelji su izabrali po pet pitanja na koja misle da su 100% odgovorili tačno i proverili tačne odgovore sa svojim detetom i nama. Lepo smo se zabavili i puno naučili jedni o drugima.

U utorak, 4.10.2022.godine su učenici trećeg razreda sa učiteljicama Jelenom, Srebrom i Sanelom posetili Narodni muzej i stalnu postavku ,,Vremeplov leskovačkog kraja" i ,,Leskovac srpski Mančester."

Učenici prvog i drugog razreda su u pozorištu uživali u predstavi ,,Razmaženi princ".

 

U sredu, 5.10.2022.godine u 10 časova učenici četvtrtog razreda su bili gosti gradonačelnika na tradicionalnom prijemu. Oni su u sali Skupštine opštine postavljali pitanja  gradonačelniku i otvoreno razgovarali o njihovim potrebama i o omiljenim predmetima.

Gradonačelnik dr Goran Cvetanović je tom prilikom čestitao Dan učitelja svim učiteljima, a učiteljima naše škole Oliveri Đorđević, Tatjani i Momčilu Stojković i nedavno dodeljenu Oktobarsku nagradu grada Leskovca. Zatim su učenici obišli Svečanu salu skupštine, kabinet gradonačelnika i dobili slatkiše na poklon.

U 13 časova učenici trećeg i četvrtog razreda su gledali pozorišnu predstavu ,,Razmaženi princ".

U školskom dvorištu su se od 14-15 časova učenici drugog razreda takmičili između odeljenja u štafetnim i poligon igrama, a učenici četvrtog razreda su se igrali sa predškolskom grupom dece poligon igrice, školice i zajedno crtali na asfaltu.

Istog dana je održana muzička radionica prvog jedan sa učiteljicom Anom i roditeljima. Od kutija čaša, flaša, kestena , kukuruza, pirinča i drugih materijala iz prirode deca su sa roditeljima  pravila udaraljke i zvečke, a zatim pevala naučene pesme uz pratnju svojih instrumenata.

 U četvrtak,6.10.2022.godine u 16 časova je u Svečanoj sali škole priređena priredba koju su realizovali učenici i učitelji četvrtog razreda Tatjana, Olivera i Momčilo povodom prijema  prvaka u Dečji savez. Prvaci su uživali u priredbi i druženju sa starijim drugarima, polaganju zakletve, a posebno su se oduševili ručno izrađenim Dobrodošlicama koje su na poklon dobili od njih.

Učenici drugog razreda su sa svojim učiteljima Marijom ,Žaklinom i Goranom realizovali radionicu ,,Pano prijateljstva", a produkte rada izložili u holu škole. Svojim kreativnim radom i lepim idejama učenici su poslali poruku koliko im znači prijateljstvo i kako ga negovati. Nakon toga slikom i rečima odgovorili su na temu Dečje nedelje ,,Šta detetu treba da raste do neba". Jasno su poslali poruke da im treba ljubav, pažnja, prijatelj , škola, dobar učitelj,.

 

U petak,7.10.2022.godine u prepodnevnim satima učenici prvog,drugog i trećeg razreda su sa svojim učiteljima bili gosti parka ,,Devet Jugovića" gde su se družili , rekreirali na sportskim spravama i sa loptama, ali i istraživali jesenje promene u parku.

Povodom dvadesetogodišnje realizacije časova fizičkog vaspitanja na bazenima SRC Dubočica snimljena je reportaža u organizaciji dopisništva RTS-a. Učenici četvrtog razreda su i ovog puta uživali u igrama loptom, skakanju, plivanju i druženju sa vršnjacima, a lepe slike iz Leskovca i poziv učitelja Tatjane, Olivere i Momčila na bavljenje ovim sportom otićiće širom Srbije.

Učitelj Zoran Ilić i Ljubiša Ilić iz OŠ,,Vasa Pelagić" proveli su dva sata u zajedničkoj igri dece,u upoznavanju i darivanju igračaka jedni drugima koje su poneli od kuće.

U nedelju, 9.10.2022.godine učitelji četvrtog razreda su sa svojim učenicima i njihovim porodicama proveli poslednji dan Dečje nedelje u prelepoj prirodi okoline Vučja i kanjona reke Vučjanke. Na izletu je bilo 58 roditelja i 56 dece. Ne znamo ko je više uživao u radionici ,,Umetnost na tanjiru",šetnji pored reke i vodopada, poseti vodenice i hidrocentrale a posebno u međuodeljenskim igrama i takmičenjima roditelja i dece ispred crkve Svetog Jovana u Vučju. Na kraju druženja su svi kao pobednici puni utisaka i lepih uspomena srećni i prezadovoljni aktivnostima otišli kući u iščekivanju nekog novog druženja.

 

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu