Razredna - 2023-2024

U susret Vaskrsu

Dana 18.04.2024. god. u odeljenju II1 održana je radionica na temu "Jaje izvor života i simbol vaskrsenja", kojom smo uspešno ponovili, povezali i na neki način primenili stečena znanja iz predmeta Priroda i društvo i Verska nastava. Deca su uživala u kreativnom stvaralaštvu. Produkti rada su nam izmamili osmehe na lice. Nadamo se da ćemo i Vaskrs dočekati u istom raspoloženju.

Učiteljica Ana Gavrilović
Veroučiteljica Katarina Jović

Tags:

Opštinsko takmičenju u šahu

Dana 24.02.2024.g. održano je opštinsko takmičenju u šahu za učenike od prvog do osmog razreda. Takmičenje je održano u školi u Pečenjevcu gde su učestvovali i učenici naše škole. Na takmičenju sa našim učenicima bio je prisutan učitelj Dragan Jovanović. Bilo je ukupno sedam naših učenika. Postignut je sledeći uspeh:

Tags:

Školska slava u Donjoj Jajini

Dana 27.01.2024.g. u D.Jajini učiteljica Goca je sa svojim četvrtim razredom održala priredbu povodom proslave Svetog Save - školske slave, prigodnim programom koji je sadrźao recital, recitacije, dramske tekstove vezano za život i delo Svetog Save.
Svim učenicima i nastavnicima srećna slava Sveti Sava !!!

Tags:

Prolećna čarolija je počela!

Prošle nedelje su u odeljenjima prvog razreda održane radionice ,,U susret proleću" u organizaciji učitelja Olivere,Tatjane i Momčila.

Tags:

Školska slava Sveti Sava

Školska slava Sveti Sava proslavljena je 27. januara 2024.godine u svečanoj sali naše škole. I ove godine djaci trećaci potrudili su se da ovaj dan protekne u duhu svetosavlja, u čast prvog srpskog arhiepiskopa.

Tags:

Novogodišnje priredbe učenika prvog razreda

 Prvaci su bili veoma vredni i dobri i uz mnogo truda i rada naučili da čitaju, pišu, računaju i još mnogo toga. 

Literarno-likovna radionica-Osmomartovska čestitka

,,Od tol'ko lepih, najlepših reči,

da se ispriča sto jedna bajka,

nijedna nije toliko lepa,

toliko nežna, kao reč majka."

Tags:

Dan bez čitanja, propao dan!

U našoj školi se trudimo da usadimo i razvijamo kod dece zdrave stilove života od najranijeg uzrasta. Od prvog razreda neguje se ljubav prema čitanju, podstiču se učenici na razmenu i iznajmljivanje knjiga. Čitanje navodi decu na razmišljanje, razvija maštu, pruža zdravu osnovu za razvoj govora i pisanja, razvija nove ideje.

Tags:

Radionica  "Priča o caru Justinijanu"

Povodom Dana škole aktivi drugog, trećeg i četvrtog razreda su u Narodnom muzeju imali radionicu ,,Priča o caru Justinijanu".

Strana 1 od 3

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu