Svetosavske svečanosti

U sali Narodnog pozorišta 26.1. održana je Svetosavska akademija u organizaciji Tehničke škole “Rade Metalac” na kojoj su uručene nagrade.

Ove godine naša škola dobila je Svetosavsku povelјu za doprinos u širenju duha Svetosavlјa i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada u protekloj godini.

“Ponosni smo na ovu nagradu kao i na sve prethodne, jer nagrade nisu ništa drugo do potvrde da smo u godini koja je za nama, možda u najtežim uslovima, davali svoj maksimum i još jednom potvrdili da je naše samo ono što dajemo”, istakla je tim povodom direktorka škole Tamara Janković.

A 27. januara u školi je, kao i svakog 27. januara, bilo svečano.

Učenici su, po grupama, uz poštovanje svih epidemioloških mera, sa svojim razrednim starešinama čas posvetili Svetom Savi.

U svečanoj sali nakon toga presečen je slavski kolač i izveden Svetosavski recital koji su pripremili učenici trećeg razreda.

Uručene su nagrade za likovne radove, Aleksandru Grujeskom 7/3-1. nagrada, Hani Šmelcerović Cakić 6/2 -2. nagrada i Ani Jovanović 7/4- 3. nagrada, a među nagrađenima učenicima je i Lazar Arsić, učenik 4/1 koji je na gradskom Svetosavskom likovnom konkunkursu osvojio treće mesto.

Svesni smo da je ovo još jedna godina puna izazova, ali smo i spremni da izazove pretvaramo u nove pobede.

Svetosavska povelja

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu