Razredna - 2021/2022

Edukativni program: Vremenom plovi, modu ulovi

Mesto: Narodni muzej Leskovac

Vreme: 3.6.2022.

Da odelo ne čini čoveka, a mnogo o njemu govori saznali su i učenici 4/1 koji su sa učiteljicom Anom Gavrilović i pedagogom Narodnog muzeja Aleksandrom Stojanović Stanković, posetili izložbu i učestvovali u programu u Narodnom muzeju Leskovac.

Tags:

 Izveštaj sa ekskurzije prvog razreda

U četvrtak 26. 5 . 2022. godine realizovana je jednodnevna ekskurzija za učenike prvog razreda. Na ekskurziju je krenulo 50 učenika sa svojim učiteqima. Učenici su se okupili u 7:40h, a put Niške bawe krenuli u 8h. Putovanje je proteklo bez problema. Atmosferu je dodatno ulepšala pesma prvaka. U Niškoj Banji uživali smo u šetnji i igri do 14h. Nakon toga popodne smo proveli u Niškoj tvrđavi. Deci će dugo ostati u sećanju  vožnja vozićem.

Tags:

Međunarodni dan dečije knjige

Šitom sveta se 2.aprila obeležava Međunarodni dan knjige za decu.Ovaj praznik knjige je osnovan 1967. godine na osnovu odluke Uneska, kako bi se deci i odraslima poslala poruka o važnosti razvoja ljubavi prema pisanoj reči za decu.

Tags:

Male olimpijske igre 2022.

U organizaciji Gradskog saveza za školski sport Leskovac, 30.5.2022.godine održano je opštinsko takmičenje u poligonu svetranosti na ,,Malim olimpijskim igrama" za učenike trećeg razreda u kategorijama dečaci i devojčice. Ekipe dečaka i devojčica trećeg razreda OŠ,,Svetozar Marković" su sa svojim učiteljima Oliverom,Tatjanom i Momčilom tada osvojile prvo mesto i plasirale se na međuokružno takmičenje.

Tags:

Zabavna matematika

Učenici 3. razreda sadržaje iz geometrije usvojili su u učionici, a primenili ih u školskom dvorištu. Na betonu su crtali šarene pravougaonike i kvadrate.

Tags:

Volimo knjige

Razredna nastava je 1.aprila, uoči Dana knjige za decu organizovala različite aktivnosti. Učenici III/1 su uradili pano sa prikazom omiljenih knjiga, učenici III/2 su predstavljali knjige koje čitaju, a u II/3 je organizovana radionica „Naše knjige“.

Tags:

Ekskurzija II razreda

U petak,27.5.2022.god. realizovana je jednodnevna ekskurzija na relaciji Leskovac-Svilajnac-Jagodina –Leskovac. Na ekskurziju je krenulo 60 učenika II razreda sa svojim učiteljima.

Tags:

U susret Vaskrsu

Vaskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik. Posvećen je porodici, ljubavi, humanosti i deci.

Prethodne nedelje su učenici naše škole s velikom radošću učestvovali u raznim aktivnostima na radionicama koje su organizovali učitelji i nastavnici.

Tags:

U susret proleću, likovno-literarna radionica

Dana 31.03. 2022.g. učenici od I do IV razreda sa svojim učiteljima u D.Jajini održali likovno-literarnu radionicu na temu: U SUSRET PROLEĆU.

Tags:

Strana 1 od 3

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu