Predmetna 2022/2023

Aktivnosti povodom proslave 118. rođendana škole

Svake godine obeležavamo Dan naše škole raznim aktivnostima, trudeći se da pokažemo kreativnosti i rezultate svog rada. 

Veliki broj učenika je uuvek zainteresovan da pokaže svoje talente, pa se nadamo da ćete i ove godine uživati u našem programu. 

Obeležavanje 25 godina rada Doma kulture Roma

Dom kulture Roma u Narodnom pozorištu Leskovac obeležio je danas 25 godina rada i postojanja.

Ova kulturna ustanova povodom svog jubileja, institucijama, kulturnim ustanovama, školama, crkvama i muzičkim orkestrima podelila je zahvalnice. 

Opštinsko i okružno takmičenje u streljaštvu

U četvrtak 27.10.2022 god održano je opštinsko i okružno takmičenje u streljaštvu u osnovnoj školi ''Kosta Stamenković''

Tags:

Izložba crteža Vasilija Strahinića

Izložba crteža nastala pod uticajem crtanih filmova Anime i Manga, jako popularne kod mlađe generacije širom sveta.

Okružno takmičenje u stonom tenisu

Danas,8.11.2022. na održanom takmičenju u stonom tenisu, OŠ" Svetozar Marković" osvojila je 2.mesto na opštinskom i okružnom takmičenju u stonom tenisu. Takmičenje je održano u hali sportskog centra u stonoteniskom klubu.

Radionica Reaguj na neravnopravnost

Naša škola je danas bila domaćin učenicima školskih parlamenata srednje tehničke škole iz Bojnika kao i Hemijsko tehnološke škole iz Leskovca u okviru projekta Arise koji finansira Edukacioni centar iz Leskovca. Učenici su izveli radionice Forum teatra nakon kojih se razvila diskusija medju učenicima školskog parlamenta.

Osmaci za petake

U utorak 15. novembra je u školskoj svečanoj sali održana prezentacija na temu ,,Svemir” od strane učeničkog perlamenta petacima naše škole.

Važnost digitalne komunikacije i digitalno nasilje

2. novembra 2022. godine naša škola bila je domaćin psihološkinji Ani Mirković iz Beograda. Gospođa Mirković je master psiholog, konsultant za projekte digitalne transformacije i digitalnog marketinga u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) i organizaciji „Save the children“.

Sabor duhovne poezije

Svake godine Dom kulture u Pečenjevcu organizuje takmičenje u kazivanju stihova duhovne poezije.Ove godine 16.septembra našu školu su predstavljale učenice Hana Marija Simić i Milica Stojanović.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu