Predmetna 2022/2023

Sedmaci na ekskurziji - osmehom rasterali oblake

Ovu školsku godinu učenici sedmog razreda naše škole završili su odlaskom na dvodnevnu ekskurziju 15. i 16.juna na relaciji Leskovac - Fruška gora - Sremski Karlovci - Novi Sad sa agencijom "Bavka turs".

Prvog dana obišli smo fruškogorske manastire Novo Hopovo i Krušedol upoznavši se sa njihovom istorijom, arhitekturom i značajem za našu veru i tradiciju. Zatim smo stigli do Sremskih Karlovaca gde smo posetili Karlovačku gimnaziju, Patrijaršijski dom, Bogosloviju i crkvu Sv. Nikole. Slobodno vreme iskoristili smo za šetnju po centru grada i slikanje kod čuvene česme "Četiri lava". U poslepodnevnim časovima stigli smo u Novi Sad, gde smo se smestili u hotel "Putnik", večerali i prenoćili posle odlaska u diskoteku.

Drugog dana, nakon doručka i napuštanja hotela, čekao nas je obilazak Petrovaradinske tvrđave i divan pogled na grad, a onda šetnja kroz Dunavski park, obilazak saborne crkve, katedrale i poznatih spomenika. Zahvaljujući divnom vodiču Zoranu Iliću deca su uživala u svim njegovim pričama, a recitovanje pesme "Ala je lep ovaj svet" pored spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju odjeknulo je šetalištem i definitivno rasteralo oblake kako bi se sunce pojavilo. Prijatna šetnja kroz ovaj divan grad trajala je do ručka u hotelu, nakon čega smo krenuli nazad ka Leskovcu. Vozač autobusa Goran Kostadinović, ispred firme "Kanis", bezbedno nas je vratio kući, a doktorka Sonja Josić uživala je u energiji naših divnih sedmaka.

Razredne starešine sedmog razreda Ana Stanković, Vesna Stojanović i Miloš Pavlović pratili su svoje učenike na ovom divnom putovanju koje ostaje samo jedna u nizu lepih uspomena.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu