Predmetna 2023/2024

,,Tabla Fest 24"

Na festivalu dečijeg stvaralaštva ,,Tabla Fest 24", učenica naše škole Ana Dinić 5/1, osvojila je 1. mesto za literarni rad ,,Čarobna tabla".

Tags:

27. Evropsko prvenstvo u Fudokan karateu

Lazar Arsić, učenik 6-4 naše škole, na 27. Evropskom prvenstvu u Fudokan karateu u termama Olimija, u Sloveniji, 18. i 19. maja 2024. osvojio je dve zlatne medalje u katogirijama "kate" i "dogovoreni sparing". 

Tags:

Svetski dan knjige

Povodom Svetskog dana knjige 23.aprila učenici osmog razreda govorili su o omiljenim knjigama, о čitanju i značaju čitanja u današnjem društvu.

Tags:

Sedmaci na ekskurziji 

Dvodnevna ekskurzija učenika sedmog razreda izvedena je 22. i 23. maja 2024. godine.

Prvog dana posetili smo manastire Novo Hopovo i Krušedol koji se nalaze na jugoistočnim obroncima Fruške gore. Manastir Novo Hopovo je podignut u 15. vekui u njemu se nalaze mošti svetog Teodora Tirona što predstavlja najstariju relikviju koja se čuva na teritoriji Srbije.

Tags:

Dan obrazovanja i karijere

Učenici škole "Svetozar Marković" iz Leskovca učestvovali su u uspešno organizovanom događaju "Dan obrazovanja i karijere", održanom 23. aprila 2024. godine u Školi za tekstil i dizajn. Ova inicijativa pružila je učenicima osmog razreda dragocenu priliku da istraže mogućnosti obrazovanja i karijere u tekstilnoj industriji.

Tags:

Projekat "UMREŽENA SRBIJA"

Onlajn susret u okviru projekta ,,Umrežena Srbija između naše škole i srpske dopunske škole,,Sveti Sava~ iz Vićence, Italija,održan je 16.4.2024 godine.

Tags:

BRAVO MATEMATIČARI!

Na 57.Državnom takmičenju iz matematike, održanom 11.5.2024. u Valjevu učestvovalo je četiri učenika naše škole. Organizator takmičenja je bila OŠ“Milovan Glišić“ iz Valjeva. Učenici su pokazali odlično znanje i ostvarili dobre rezultate. 

Tags:

Republičko takmičenje iz fizike

Na republičkom takmičenju iz fizike, održanom u Aranđelovcu u OŠ"Milan Ilić Čiča" od 20-21. 04.2024. god, naš učenik Luka Ristić VII/1 osvojio je III nagradu.

Tags:

Čas Istorije u narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu.

Učenici OŠ “Svetozar Marković” prisustvovali su času Istorije u narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu.

Tags:

Potkategorije

Strana 1 od 6

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu