Predmetna 2023/2024

Dan obrazovanja i karijere

Učenici škole "Svetozar Marković" iz Leskovca učestvovali su u uspešno organizovanom događaju "Dan obrazovanja i karijere", održanom 23. aprila 2024. godine u Školi za tekstil i dizajn. Ova inicijativa pružila je učenicima osmog razreda dragocenu priliku da istraže mogućnosti obrazovanja i karijere u tekstilnoj industriji.

Učestvovali su učenici Hana Šmelcerovi Cakić, Teodora Kostić, Milan Rakić, Nađa Marinković, Helena Marjanović, Hana Cvetanović, Dunja Stošić i Ilija Lukić, koje je, u okviru tima za profesionalnu orijentaciju, vodila njihova nastavnica Vesna Stojanović. Svi su aktivno učestvovali u različitim aktivnostima tokom događaja.

Jedan od ključnih delova bio je obilazak partnerskih kompanija u dualnom obrazovanju, "Autostop Interiors" i "Aunde". Učenici su se bliže upoznali sa radom ovih kompanija i saznali više o mogućnostima prakse i zapošljavanja.

Takođe su učestvovali u radionicama, demonstrativnim vežbama i virtuelnom obilasku škole. Izložba učenika prikazala je kreativnost i veštine stečene tokom obrazovanja.

Ovaj događaj pružio je učenicima dragocenu priliku da steknu uvid u svet tekstilne industrije i dizajna, razmotre buduće mogućnosti za obrazovanje i usmere se ka potencijalnim karijerama.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu