Razredna - 2021/2022

U susret Vaskrsu

Vaskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik. Posvećen je porodici, ljubavi, humanosti i deci.

Prethodne nedelje su učenici naše škole s velikom radošću učestvovali u raznim aktivnostima na radionicama koje su organizovali učitelji i nastavnici.

Cilj ovih radionica je da učenici uče o tradicionalnim običajima vezanim za Vaskrs kao i o potrebi da učestvuju u humanitarnim akcijama kako bi pomogli onima kojima je potrebno.

U odeljenju III-2 je bilo uživanje pratiti kreativne ideje učenika koje su kroz grupni rad i uz malu pomoć roditelja realizovali i stvarali prelepe šarene korpice, držače za ,,Čuvarkuću", korpe od kanapa napravljene tehnikom kaširanja koje su ukrašavali cvetićima, leptirima, pilićima, zekama i šarenim jajima od stiropora. Pravili su i bojili rascvetale grančice i venčiće za kuću koje su okitili jajima i cvećem.

Na časovima Verske nastave je takođe bilo veselo i nadahnuto. U organizaciji Aktiva veroučitelja Jablaničkog okruga i opštine Bojnik raspisan je Vaskršnji literarni konkurs. Na pomenutom konkursu učenica Ana Dinić III-2 je osvojila prvu nagradu žirija, a učenica Mila Mišić III-2 je pohvaljena.

Produkti rada sa radionica učenici III-2 su učiteljicom Tatjanom Stojković organizovali 15.4.2022.god. Vaskršnji prodajni bazar u Gradskom parku. Bazar je bio veoma posećen i učenici su za kratko vreme prodali svoje rukotvorine.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu