Predmetna 2021/2022

 Dan devojčica u IKT sektoru.

I ove godine su učenice završnih razreda OŠ ”Svetozar Marković” sa nastavnicom Vesnom Stojanović  učestvovale u manifestaciji  Dan devojčica u IKT sektoru.

 U četvrtak 5. maja 2022. godine u 12.00 časova  održan je onlajn panel , u organizaciji UPŽ Srbije, na kojem su se učenicama predstavile menadžerke kompanije Schneider Electric. Devojčice su, pored zanimljivih i inspirativnih priča o karijerama uspešnih žena u ovoj kompaniji, putem chat-a imale priliku i da postave pitanja i saznaju ono što ih zanima u vezi sa potencijalnim karijerama u ovom sektoru, izborom zanimanja i drugim temama vezanim za profesionalnu orijentaciju. 

Dan devojčica u IKT sektoru ustanovljen je na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svake godine s ciljem da osnaži devojčice da se prilikom odabira budućih profesija vode svojim interesovanjima , a ne na osnovu stereotipa o podeli na muška i ženska zanimanja.

U okviru ove manifestacije naše učenice  Anja Petković ,Jana Stojiljković  i Emilija Prokopović snimile su film pod nazivom “Ja buduća preduzetnica “, koji se nalazi na jutjub kanalu na sledećem linku: “Dan devojčica”.

 

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu