Razredna - 2020/2021

Dečja nedelja: Podeljena sreća je dva puta veća

Razredna nastava je Dečju nedelju obeležila različitim aktivnostima od 5. do 9. oktobra.

Dečja nedelja je manifestacija u oblasti zaštite i promocije dečjih prava, a ciljevi su joj: skretanje pažnje javnosti na prava i potrebe dece, ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava; prezentacija do sada postignutih rezultata, ukazivanje na primere dobre prakse i probleme u ostvarivanju prava dece, podsticanje saradnje u stvaranju uslova za poštovanje prava, promocija aktivnog učešća dece u donošenju odluka koje se njih tiču, pokretanje inicijative i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja dece i ostvarivanju njihovih prava.

Obeležavanje Dečje nedelje započeto je u ponedeljak, 5. oktobra, kada se u svim odeljenjima govorilo o dečijim pravima i obavezama.

U utorak, 6. oktobra prvaci su postali članovi Narodne biblioteke „Radoje Domanović“. Istog dana, u prostorijama ove biblioteke održana je literarno-likovna radionica sa učenicima literarno-novinarske sekcije III-1 na temu „Jesen nam priča“. Radionicu su vodile Katarina Stanković i Milica Cvetković, bibliotekarke Narodne biblioteke „Radoje Domanović“.

U sredu, 7. oktobra održana je „Školica sporta“ za prvake, a četvrtaci su u gradskoj biblioteci učestvovali u radionici „Kreativna reciklaža“.

U četvrtak, 8. oktobra održane su likovne radionice „Pokloni za prvake“ u svim odeljenjima četvrtog razreda. Radionice su vodile učiteljice Žaklina Stojiljković, Marija Nikolić i učitelj Goran Stanković.

Završna svečanost održana je u petak, 9. oktobra u školskom dvorištu. Prijem prvaka u Dečji savez ulepšali su četvrtaci koji su prvacima darovali lepe reči i poklončiće. Školska koordinatorka za Dečiji savez, učiteljica Tatjana Stojković, pročitala je pesmu „Podeljena sreća je dva puta veća“, a ovi stihovi su i moto ovogodišnje Dečje nedelje.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu