Razredna - 2021/2022

Sa tehnologijom na ti

Učenici IV/1, III/3 i II/3 naše škole su sa učiteljicom Anom Gavrilović, učiteljem Momčilom Stojkovićem i učiteljicom Sanelom Ćirić posetili manifestaciju „Sa tehnologojim na ti“ koja se održala 25. marta 2022. u Leskovačkom kulturnom centru.

Cilj ove manifestacije je bio da se na kreativan način predstavi svet nauke i tehnologije kroz zabavne interaktivne postavke.

Učenici su bili u prilici da vide kako se prave preparati za negu kože, kako da sami naprave različite eksperimente koristeći ono što imaju u kuhinji, kako nastaju različite frizerske kreacije, kako se pišu kaligrafska slova, kako se crtaju životinje, koju opremu koriste građavinski radnici, kako izgleda vozilo na daljinsko upravljanje i kako radi 3D štampač. Saznali su kako se pravi eko-gorivo i kompost, kako se može iskoristiti kuhinjski otpad, šta je to zdrava ishrana i zašto je važno da se peru ruke. Probali su kako se crta 3D olovkama, igrali se senzorima i zracima, isprobavali pneumatski sto, posmatrali kroz mikroskop, bojili i mešali boje na papirima i tkaninama. Na kraju su se zasladili kolačima koje su za njih pravili poslastičari, učenici srednje škole.

Ovu zanimljivu manifestaciju organizovao je Tehnološki fakultet zajedno sa stručnim saradnicima Naučnog kluba, profesorima i učenicima desetak srednjih škola iz Leskovca i okoline.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu