Razredna - 2022/2023

Slatki slavski zalogajčići

U okviru svetosavske nedelje u odeljenju IV-2 je 26.1.2023.godine održan ogledni čas iz matematike kao i primena znanja iz teme ,,Merenje i mere" u okviru projektne nastave na kojoj su učenici realizovali projekat na temu ,,Slatki slavski zalogajčići"uz prisustvo pedagoga škole Danijele Ilić.

Učenici su u grupnom radu radili na diferenciranim nastavnim listićima i rešavali zadatke iz teme ,,Merenje i mere".

Nastavak ove zanimljve i životno primenljive teme je usledio na projektnoj nastavi gde su učenici dobili recepte za kolače, materijal za rad i vage za merenje kako bi napravili smeše i oblikovali kolačiće. Izradu kolača je nadgledala i grupa mama i baka učenika kako bi im pružili pomooć i podršku u radu. Na kraju aktivnosti roditelji članovi žirija su dodelili diplome grupama za najukusniji, najzdraviji, najlepše ukrašeni kolač i ambalažu kao i za najbolju reklamnu poruku.

Učenici su bili oduševljeni ovim aktivnostima, divno su sarađivali i shvatili da je matematika predmet koji je povezan sa životom, a nikako bauk i neomiljeni nastavni predmet.

Ovaj projekat je realizovan i u odeljenju IV-3.

U petak , 27.1.2023.godine smo uz slavski kolač, žito, kolačiće i prigodan program posvećen Sv. Savi  roditeljima priredili još jedan užitak i dan za pamćenje. 

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu