Predmetna 2020/2021

Republičko takmičenje iz engleskog jezika

Republičko takmičenje iz engleskog jezika održano je 30.5.2021. godine u OŠ „Rade Drainac“ u Beogradu.Učenica naše škole, Dunja Stojanović, koja je prethodno osvojila drugo mesto na Opštinskom i prvo mesto na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika, još jednom je pokazala da se veliki rad, trud, vežbanje i angažovanje isplate.

Dunja je na Republičkom takmičenju održanom 30.5.2021. u Beogradu, u konkurenciji od 116 učenika iz Srbije, osvojila peto mesto i dobila pohvalnicu. O tome koliki je ovo uspeh govori i činjenica da je takmičenje iz engleskog jezika veoma kompleksno i sastoji se iz tri dela koje učenici rade pismeno - provere znanja o jeziku, provera razumevanja govora i provera razumevanja pisanog teksta. Pomenuti delovi su eliminatornog karaktera, a na usmeni deo specijalna komisija poziva 15 najboljih učenika. Nakon toga se polaže i usmeni deo koji se takođe boduje, nakon čega komisija rangira petoro najboljih učenika.

Zbog svega rečenog ovo predstavlja ogroman uspeh naše učenice Dunje, a ujedno je jedan od najboljih plasmana naše škole kada je u pitanju engleski jezik, što možemo reći i za čitav Jablanički okrug.

Dunja Stojanović je bila u pratnji svoje nastavnice engleskog jezika Marine Mladenović.
Čestitamo Dunji i nastavnici Marini, a Dunji želimo mnogo uspeha u daljem školovanju.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu