Proslava Svetog Save

Škola ne radi nedeljom, ali su ovog 27. januara, školska vrata bila otvorena za sve učenike, njihove roditelje i goste. Proslavljala se školska slava, Sveti Sava.

Uz podsećanje na značaj prvog srpskog prosvetitelja i sečenje slavskog kolača, sve odeljenjske zajednice u školi obeležile su Savindan.

Svečano je bilo i u našim izdvojenim odeljenjima, u Donjoj Jajini i Kukulovcu, gde je školska slava obeležena prigodnim programima. Svetosavskoj priredbi u Donjoj Jajini prisustvovala je direktorka škole Tamara Janković koja im je ovom prilikom, uručila kompjuter.

U matičnoj školi, za goste, učenike i roditelje priređena je školska priredba koju su prirpremili učenici trećeg razreda uz pomoć učiteljica Jelene Strahinić, Srebre Dimčić, Sanele Ćirić i veroučiteljice Katarine Jović. U priredbi je učestvovao i hor učenika trećeg i četvrtog razreda koji je pripremala učiteljica Olivera Đorđević. Nakon otpevane himne, prisutnima se obratila direktorka škole Tamara Janković koja je čestitajući slavu istakla da su svetosavske vrednosti neprolazne. Kroz različite igrokaze i recital, učenici su prikazli značaj svetosavlja i važnost očuvanja tradicije. Svečana sala je bila puna, pa su nastupi malih glumaca, recitatora i pevača bili propraćeni gromoglasnim aplauzima publike.

Domaćica ovogodišnje slave bila je nastavnica hemije Vesna Stojanović koja je kolać predala budućim domaćinima Aleksandru Nikoliću, nastavniku fizike i Bojanu Konstantinoviću, nastavniku likovne kulture.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu