Predmetna 2019/2020

Ne bacajmo otpad  u reke! Izbacimo loše  navike

JKP Vodovod je raspiasao likovni konkurs na temu „Ne bacajmo otpad  u reke! Izbacimo loše  navike!“ 

U subotu 30.11.2019.godine u holu Leskovačkog kulturnog centra postavlјena je izložba nagrađenih likovnih radova. Nagrađeni učenici su dobili vaučere u iznosu od 1.200,00 dinara, a učenici čiji su radovi ušli u uži izbor nagrađeni su i računarima koji su uručeni školama.

Našu školu prestavlјale su učenice:

  1. Jelena Stanković 8/2
  2. Ana Jovanović 5/4
  3. Ivana Tasić 8/2

U jakoj konkurenciji rad učenice Jelene Stanković 8/2 izabran je kao jedan od tri najbolјa rada na konkursu pa je osim vaučera, Jelena za školu osvojila i računar, koji je tom prilikom i uručen. Učenike je pratio nastavnik likovne kulture Bojan Konstantinović. Čestitamo nastavniku i deci i želimo još mnogo naagrada u ovoj školskoj godini.

Ne bacajmo otpad u reke Izbacimo loše navike 1

 

Bolesti zavisnosti i prevencija

U petak, 15. novembra 2019. godine u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović” organizovano je interaktivno druženje sa učenicima osnovnih i srednjih škola na temu „Bolesti zavisnosti i prevencija”.

„I ovaj kamen zemlje Srbije,
Što preteć suncu dere kroz oblak,”

Časovi građanskog vaspitanja za sedmake i osmake ove nedelje organizovani su u korelaciji sa nastavom srpskog jezika. S obzirom na to da je nastavna tema bila rodoljublje, posetili smo Spomen-park „Revolucije” u našem gradu.

Literarni susret u OŠ „Vasa Pelagić“

U četvrtak 28.11.2019. god. u OŠ „Vasa Pelagić“ organizovan je literarni susret povodom 106. godina postojanja ove škole.

Na promociji knjige Vlaste Cenića

U četvrtak, 14. novembra 2019. godine  je u Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović" održana promocija knjige Vlaste Cenića NEMOJ NIKAD REĆI-KRAJ JE. U prepunoj čitaonici našle su se i naše učenice osmog razreda, članovi literarne sekcije škole, u pratnji nastavnice Ane Stanković.

Majnkraft

U okviru ovogodišnjeg, šestog po redu Panađura u organizaciji PU “Vukica Mitrović”, a u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje učilo se o graditelјstvu.

Tags:

Druženje sa piscima za decu

U okviru šestog Festivala scenskih minijatura Leskovački kulturni centar je organizovao 26.11.2019.god. druženje sa piscima za decu Brankom Stevanovićem, Robertom Takaričem i Stefanom Tićmijem.

Ugledni čas - engleski jezik

Organizacija nastave je najkompleksniji proces u organizaciji rada jedne škole. Školski čas i način realizacije je u stalnoj promeni. Nastavne metode, struktura časa, primena različitih savremenih nastavnih sredstava, instrumenti za praćenje menjaju se jako brzo i prate interesovanje novih generacija đaka koji dolaze u školu.

Opštinsko takmičenje u košarci

Sezona sportskih pobeda je počela!  Učenici naše škole su opštinski prvaci u košarci.

U četvrtak 24. oktobra odigrana je finalna utakmica u košarci. Naši košarkaši su izborili prvo mesto protiv učenika OŠ “Vasa Pelagić”. 

Tags:

Strana 1 od 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu