Razredna - 2021/2022

Zabavna matematika

Učenici 3. razreda sadržaje iz geometrije usvojili su u učionici, a primenili ih u školskom dvorištu. Na betonu su crtali šarene pravougaonike i kvadrate.

Tags:

Volimo knjige

Razredna nastava je 1.aprila, uoči Dana knjige za decu organizovala različite aktivnosti. Učenici III/1 su uradili pano sa prikazom omiljenih knjiga, učenici III/2 su predstavljali knjige koje čitaju, a u II/3 je organizovana radionica „Naše knjige“.

Tags:

Sa tehnologijom na ti

Učenici IV/1, III/3 i II/3 naše škole su sa učiteljicom Anom Gavrilović, učiteljem Momčilom Stojkovićem i učiteljicom Sanelom Ćirić posetili manifestaciju „Sa tehnologojim na ti“ koja se održala 25. marta 2022. u Leskovačkom kulturnom centru.

Tags:

U susret Vaskrsu

Vaskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik. Posvećen je porodici, ljubavi, humanosti i deci.

Prethodne nedelje su učenici naše škole s velikom radošću učestvovali u raznim aktivnostima na radionicama koje su organizovali učitelji i nastavnici.

Tags:

U susret proleću, likovno-literarna radionica

Dana 31.03. 2022.g. učenici od I do IV razreda sa svojim učiteljima u D.Jajini održali likovno-literarnu radionicu na temu: U SUSRET PROLEĆU.

Tags:

Osmomartovska priredba u Donjoj Jajini

Dana 8.3.2022. godine, učenici II/4 razreda u D. Jajini održali su osmomartovsku priredbu sa učiteljicom Gordanom Mladenović. Priredbi su prisustvovali svi učenici ostalih odeljenja iz D. Jajine, kao i njihovi učitelji. Bilo je zabavno i edukativno, uz puno dobre muzike. Svim ženama čestitamo 8. mart - Međunarodni dan žena.

Tags:

Međunarodni dan dečije knjige

Šitom sveta se 2.aprila obeležava Međunarodni dan knjige za decu.Ovaj praznik knjige je osnovan 1967. godine na osnovu odluke Uneska, kako bi se deci i odraslima poslala poruka o važnosti razvoja ljubavi prema pisanoj reči za decu.

Tags:

Pozdrav proleću

U petak, 25.03.2022. godine, učenici razredne nastave su sa svojim učiteljicama, učiteljima i veroučiteljicom išli na izlet. Učenici prvog i četvrtog razreda su bili do Spomen-parka, a učenici drugog i trećeg razred do Hisara i parka.

Tags:

Samo majku zovem mama!

Povod za priredbu je obeležavanje praznika 8. marta, Međunarodnog dana žena. Ovo je bila i prilika da se susretnemo sa publikom nakon dve godine fizičke distance uslovljene merama Kriznog štaba. Deca su izvela koreografiju uz pesmu , "Dobro veče,susedice" J. J. Zmaja, prikazom iz "Autobiografije" B. Nušića, "Prva ljubav", i spontanim rečima zahvalnosti majci za ljubav koju im pružaju..

Tags:

Strana 1 od 3

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu