Aktivnosti

Novogodišnji praznici

Predstojeći novogodišnji praznici obeleženi su u školi tokom prethodne nedelje. Radionice i priredbe; čestitke i panoi; okićene učionice i jelka u hodniku najavile su Novu godinu. 

U tom svečanom raspoloženju učenici su u petak 27. 12. 2019. završili svoj poslednji radni dan u ovoj kalendarskoj godini. 

U školske klupe se vraćaju u sredu 8.1.2020.Učenici od 1.-4. razreda u popodnevnoj smeni, a učenici od 5.-8. razreda u prepodnevnoj. 

Srećne novogodišnje i božićne praznike vam želimo! 

Opštinsko takmičenje iz matematike 2019/20.

Opštinsko takmičenje iz matematike održano je 7.12.2019. u prostorijama Tehničke škole „Rade Metalac“, a u organizaciji OŠ „Vuk Karadžić“. Našu školu pored starijih đaka, predstavljali su i učenici trećeg i četvrtog razreda.

Nedelja istraživača

Centar za stručno usavršavanje u Leskovcu je organizovao nedelјu istraživača od 23- 27. septembra 2019. godine.

Rotari klub Leskovac donirao sadnice bora i jele Osnovnoj školi „Svetozar Marković“

Rotari klub Leskovac danas je donirao sadnice borića i jele Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

Tags:

Tim koji pobedjuje :)

Ako se po jutru dan poznaje, onda je početak ove školske godine označio vrednu godinu. Još su u junu najavlјeni radovi na rekonstrukciji fasade i školske ograde završeni, rekonstruisani su muški toaleti, a u toku zimskog raspusta biće završeni i ženski.

Obuka nastavnika za primenu različitih metoda učenja u nastavi

Poslednjeg vikenda u novembru u našoj školi organizovan je seminar „Obuka nastavnika za primenu različitih metoda učenja u nastavi“. Organizator ovog seminara je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Užica.

Prva asocijacija na pojam inkluzija je uklјučivanje deteta sa teškoćama u razvoju u redovan vaspitno-obrazovni sistem, što danas jeste pravo značenje ove reči. Međutim, inkluzija je mnogo širi pojam koji nije vezan samo za školu, već podrazumeva uklјučivanjee deteta u društveni život zajednice na svim nivoima, gde je krajni ishod osamostalјivanje i dostojanstven život odrasle osobe sa invaliditetom.

Tags:

Spremni za elektronske dnevnike

Nova školska godina samo što nije, pa se ovi dani raspusta po pravilu koriste za poslednje pripreme. I dok se po knjižarama stvaraju gužve roditelja i školaraca koji uzbuđeno pune rančeve novim šarenim sveskama i raznobojnim olovkama, nestrpljivo iščekujući početak, dotle se u školama užurbano čisti i sređuje, planira i dogovara kako bi škole kao i mnogo puta pre, spremno dočekale svoje đake.

Tags:

Strana 1 od 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu