Aktivnosti

Obaveštenje o upisu u osnovnu školu

Poštovani,

Zahvalјujemo Vam se što ste iskazali interesovanje za upis deteta u osnovnu školu.

Tags:

Iskazivanje interesovanja za upis u prvi razred elektronskim putem

 Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto toga, roditelju/drugom zakonskom zastupniku dece koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, od 1.4.2020. godine biće omogućeno da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u određenu osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije preko Portala eUprava.

Tags:

Nagrade na Sveotsavskom konkursu

Mesec januar je u duhu Svetosavlјa. Svetosavske svečanosti su za nama. Učenici su u svojim školama i ove godine čitali i pričali o Svetom Savi, crtali i glumili proslavlјajući školsku slavu. Dani Svetosavlјa možda najbolјe od svih praznika čuvaju tradiciju i ukazuju na prave vrednosti.

Tags:

Spisak udžbenika za školsku 2020/2021. godinu

Spisak udžbenika koji će se koristiti u OŠ "Svetozar Marković" Leskovac u školskoj 2020-2021. godini možete pogledati na sledećem linku: Spisa udžbenika

Tags:

Obaveštenje za roditelje

Poštovani roditelji,

Danas je održan sastanak Pedagoškog kolegijuma na kome su doneti prvi koraci u organizovanju nastave na daljinu. Budući da je prosveta jedan glomazan i zahtevan sistem, molimo vas za malo strpljenja.

Odlučeno je da razredne starešine formiraju viber grupe sa svojim odeljenjima gde će u toku ove nedelje učenici moći da dobijaju instrukcije i domaće zadatke na osnovu predjenog gradiva sa časova na RTS-u.

Odeljenjske starešine imaju obavezu da učenike podsećaju na termine u kojima mogu da prate nastavu, a vas molimo da na svoju decu utičete da ovaj vid učenja shvate ozbiljno. S obzirom na to da će učenici biti ocenjivani na kraju godine, važno je da prate instrukcije svojih nastavnika.

U cilju prevazilaženja novonastale situacije, računamo na vašu podršku. Sve informacije o izmenama i dopuna postavljaćemo blagovremeno na sajt škole.

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja: https://rasporednastave.gov.rs/

Direktorka škole

Tamara Janković

Novogodišnji praznici

Predstojeći novogodišnji praznici obeleženi su u školi tokom prethodne nedelje. Radionice i priredbe; čestitke i panoi; okićene učionice i jelka u hodniku najavile su Novu godinu. 

U tom svečanom raspoloženju učenici su u petak 27. 12. 2019. završili svoj poslednji radni dan u ovoj kalendarskoj godini. 

U školske klupe se vraćaju u sredu 8.1.2020.Učenici od 1.-4. razreda u popodnevnoj smeni, a učenici od 5.-8. razreda u prepodnevnoj. 

Srećne novogodišnje i božićne praznike vam želimo! 

Podrška roditeljima pri iskazivanju interesovanja za upis u osnovnu školu

Poštovani roditelji,

Upis dece u prvi razred, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto toga, roditelji i drugi zakonski zastupnici, mogu da iskažu interesovanje za upis u osnovnu školu odabirom usluge ,,Iskazivanje interesovanja za upis dece u osnovnu školu“ preko Portala eUprave. Ukoliko ne iskoristite mogućnost elektronskog iskazivanja interesovanja za upis putem Portala eUprava, moguće je i da je svoje interesovanje za upis iskažete slanjem  podataka na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Tags:

Obaveštenje

Obaveštavamo vas da je naša škola počela da postupa u skladu saa preporukama Ministarstva prosvete koje se primenjuju od 10.03.2020.god. radi sprečavanja širenja korona virusa.

Zbog što bolje zaštite učenika i nastavnika biće preduzeto niz preventivnih aktivnosti u školi. Sve potrebne mere dogovorene su na časovima odeljenjskog starešine. Upošljenici škole su obavešteni su i angažovani u okviru svojih nadležnosti.

Strana 1 od 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu