Probni ispiti

Probni završni ispit

U toku školske godine, po nalogu Ministarstva prosvete, u školi se organizuju probni završni ispiti. Ponekad je to dva puta godišnje, jednom na početku, a drugi put pri kraju školske godine. 

Mi to zovemo „simulacija završnog ispita”, zato što se stvore takvi uslovi kao što će biti na polaganju onog pravog, završnog testa. Tada učenici popunjavaju test iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test iz pet predmeta: iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije.

Potrebno je da tada ponesu sav pribor koji bi poneli i na završni test, kao i đačke knjižice. Test se radi u učionicama i Sali.  U svakoj klupi sedi po jedan učenik. Na klupama su zalepljeni stikeri koji predstavljaju „šifre” učenika.

Svi učenici 8. razreda poređani su po azbučnom redu, bez obzira na odeljenje kojem pripadaju. Na završnom ispitu, učenici pišu na testu šifre, koje su dobili od razrednih starešina i koje su upisali u svoje đačke knjižice. U đačkim knjižicama mora da bude fotografija učenika i to je vid identifikacije učenika.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu