Projekat NE ŽURI!

Projekat NE ŽURI!

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pripremio je 20 kratkih TV formata edukativnog karaktera, sa sadržajima koji se odnose na unapređivanje reproduktivnog zdravlja mladih. 

Ovaj serijal TV emisija pod nazivom "Ne žuri" dostupan je na sajtu www.nezuri.rs

YouTube kanal NE ŽURI :  NE ŽURI!

O projektu

ne zuri

Odrastanje, ulazak u svet odraslih, pubertetsko i adolescentsko doba nose sa sobom mnoge promene, koje treba ispratiti, usmeriti kako valja, jer u suprotnom ostaju posledice za ceo život.

Porodica je pravo mesto da tokom odrastanja dobijemo sve odgovore i utočište onda kada nam je potrebno da znamo da je neko uvek uz nas. Nažalost sve je manje vremena koje unutar porodice možemo da posvetimo jedni drugima, roditelji pre svega deci, a toliko je pitanja.

Nije danas teško doći do informacije, naprotiv. Samo nas klik deli od toga da se na internetu informišemo o mnogo čemu, ali nikako ne treba zaboraviti da je veoma važno da to budu proverena znanja i informacije na koje se zaista može osloniti. Internet samo kao inicijacija, kao mesto gde se mogu pronaći adrese onih koji će dati prave odgovore naročito kada je u pitanju reproduktivno zdravlje.

Sve što jedna mlada osoba treba da zna u momentu kada počinje da polno sazreva, a još nije u stanju da unutar porodice traži odgovore, da se spreči lutanje kroz neproverene internet stranice koje lako vode u zablude, cilj je projekta „Ne žuri“.

Objedinjeno i prilagođeno znanje eminentnih lekara i stručnjaka na jednom, proverenom mestu s informacijama koje su jasne, sigurne i prava smernica za ono što zapravo treba činiti i što će zaštititi decu i mlade okosnica je projekta „Ne žuri“ koji je upravo iz tih razloga i inicirao i podržao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu