Šestaci na ekskurziji

Šestaci na ekskurziji

Učenici 6.razreda bili su na ekskurziji po istočnoj Srbiji 23. i 24.maja 2018.godine.

Relacija: Leskovac-Zaječar-Negotin-Kladovo-Lepenski vir-Golubac-Požarevac-Srebrno jezero- Radovanjski lug-crkva Pokajnica-Leskovac

Prvog dana obišli smo Gamzigrad i muzeje u Negotinu (spomen-kuće Stevana Mokranjca i Hajduk Veljka), a zatim odseli u hotelu „Đerdap“ u Kladovu (večera i diskoteka).

 

Drugog dana posle doručka u hotelu krenuli smo do nalazišta Lepenski vir i Golubačke tvrđave. Dalje smo išli do Požarevca i galerije Milene Pavlović Barili, a onda smo šetali pored Srebrnog jezera gde smo i ručali. U nastavku puta bili smo u Radovanjskom lugu i crkvi Pokajnici. U Leskovac smo stigli u ranim večernjim časovima.

 

Svi vaspitno-obrazovni ciljevi ekskurzije su ostvareni kroz korelaciju istorije, geografije, likovne i muzičke kulture i srpskog jezika. Učenici su se upoznali sa tekovinama starih civilizacija, sa Prvim srpskim ustankom i umetnošću naših muzičkih i likovnih stvaralaca.

Realizovanom ekskurzijom bili su zadovoljni svi učenici, razredne starešine (Ana Cvetković, Svetlana Nikolić, Dragan Bubnjević, Ana Stanković i Mirjana Krgović), lekar, vozač i vodič TA „Bavka turs“.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu