Predmetna 2017/2018

Javni čas stripa

Već četvrti put po redu u našoj školi održan je Javni čas stripa.Dana 21.maja 2018. godine  osim u OŠ „Svetozar Marković“, ova aktivnost održana je istovremeno i u  školama: OŠ „Vuk Karadžić“, „Vožd Karađorđe“  i „Josif Kostić“

Organizator je i ovog puta bio Marko Stojanović iz leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“. Čas je počeo u 10h tako što je direktorka škole Tamara Janković svečano otvorila ovu manifestaciju obrativši se deci. Ovogodišnji čas oborio je rekord po brojnosti. Prošle godine času je prisustvovalo 1000 učenika, a ove godine čak 1100. U dvorištu škole u klupe su seli svi učenici od 5-8. razreda, ali su se pridružili i mališani iz pripremne predškolske grupe.

U 10.30 h je, uz prisustvo brojnih medija, čas posetio i Goran Cvetanović, gradonačelnik grada Leskovca u pratnji predstavnika lokalne samouprave. Gradonačelnik se potom obratio deci i poželeo uspeh u radu.

Bilo je pravo zadovoljostvo prisustvovati ovom masovnom času likovnog, a cilj aktivnosti je da se svakom detetu  približi svet devete umetnosti.

Organizacija časa protekla je bez ikakvih problema uz nesebičnu podršku direktorke Tamare, ali i svih prisutnih nastavnika koji su u vreme trajanja časa bili sa svojim učenicima.

Posebnu ulogu u organizaciji uzeo je nastavnik likovnog Bojan Konstantinović, jer je u danima koji su prethodili deci davao detaljna uputstva i učinio sve da ova manifestacija kao i prethodnih godina bude zapažena.

 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu