Osmomartovske čestitke

Osmi mart, međunarodni praznik žena je prilika da se prisetimo Klare Cetkin i razloga zbog kojeg se ovaj datum obeležava.

Nemačka revolucionarka, članica međunarodnog radničkog pokreta, organizovala je Prvu međunarodnu konferenciju žena 1907. godine. Na njen predlog 8.mart je proglašen danom žena, a borba za ravnopravnost traje do danas.

Ovih dana su društvene mreže i novinski članci puni osvrta na značaj ovog datuma, pa su se mogli čuti različiti stavovi,  od duhovitih komentara do oštre kritike. A mi smo tu da podsetimo da je svet posmatran dečijim očima najlepši i najiskreniji.

Mališani su sa puno lјubavi i ove godine spremali čestitke za svoje mame, bake, učitelјice i nastavnice. Milion lepih želјa ispisano je tog dana u čestitkama koje su bojili, lepili, seckali i ukrašavali, a među njima i oni stariji, članovi Učeničkog parlamenta, koji su čestitkama iznenadili svoje nastavnice i direktorku škole.

A nastavnici i direktorka se pridružuju čestitkama i žele svim mamama i bakama naših učenika srećan Osmi mart ovom video čestitkom koju su pripremili prvaci sa svojim učitelјem Zoranom Ilićem.

 

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu