Opštinska smotra recitatora

U Leskovačkom kulturnom centru, u subotu 30. marta 2019. godine, sa početkom u 14.00 časova održana je 51. Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost – Podružnice Jablaničkog okruga i Leskovačkog kulturnog centra.

 Na Opštinskoj smotri recitatora  punkta Grada Leskovca učestvovali su učenici osnovnih škola iz Leskovca, Manojlovca, Turekovca i Orašca i učenici srednjih škola na teritoriji Grada Leskovca. Takmičari su prema uzrastu podelјeni u tri kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji (od 5. do 8. razreda) i stariji (učenici srednjih škola).

Našu školu predstavlјalo je jedanaestoro učenika u prve dve kategorije. U kategoriji mlađeg uzrasta nastupale su učenice Hana Marija Simić, Hana Cvetanović, Milica Stojanović, Staša Stojanović i Sofija Stojilјković. One su na Smotru došle u pratnji svojih učitelјica i mentorki Tatjane Stojković i Sanele Ćirić. U kategoriji srednjeg uzrasta stihove su govorile učenice Nađa Andrejić, Anđela Stanojević, Maša Pešić, Natalija Cakić, Jana Stojilјković i učenik Miloš Šaronjić. Podršku su im pružile nastavnice srpskog jezika Ana Stanković, Violeta Aleksić i Milena Stevanović.

 I ove školske godine, kao i prethodnih, ostvarili smo značajne rezultate. Dve učenice su se plasirale za Okružnu smotru, a to su:

  • Nađa Andrejić, učenica 8/2, koja je govorila pesmu Ljubomira Simovića „Balada o Stojkovićima“ (mentor Ljubinka Đorđević) – 2. mesto i
  • Hana Marija Simić, učenica 4/2, koja je govorila pesmu Laze Lazića „Šišmiši“ (mentor Tatjana Stojković) -3. mesto.

Čestitamo učenicama i mentorkama i želimo im mnogo uspeha na predstojećim takmičenjima!

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu