Spremni za elektronske dnevnike

Nova školska godina samo što nije, pa se ovi dani raspusta po pravilu koriste za poslednje pripreme. I dok se po knjižarama stvaraju gužve roditelja i školaraca koji uzbuđeno pune rančeve novim šarenim sveskama i raznobojnim olovkama, nestrpljivo iščekujući početak, dotle se u školama užurbano čisti i sređuje, planira i dogovara kako bi škole kao i mnogo puta pre, spremno dočekale svoje đake.

Ali, ono po čemu se razlikuje ovogodišnja priprema nastavnika za polazak od onih koje su bile prethodnih godina, jesu i pripreme za značajne novine koje se u poslednje vreme uvode u školski sistem Srbije. Jedna od tih novina je i elektronski dnevnik koji će zameniti onaj plav papirnat, svima dobro poznat.

Zbog svega ovoga smo u našoj školi, 28. i 29. avgusta, organizovali obuku za dve grupe nastavnika. Cilj ovih obuka bio je da se nastavnici osposobe za vođenje elektronskih dnevnika. Obuku je vodio naš kolega, školski koordinator za uvođenje e-dnevnika, Ivan Stojiljković.

Nastavnici su ovoga puta bili u ulozi đaka. Kolega Ivan je strpljivo objašnjavao i pokazivao, a nastavnici slušali i trudili se da data uputstva primene u radu na računaru. Svi su uspeli da savladaju osnove vođenja elektronskog dnevnika, pa čak i oni manje vični, uz podršku kolega i Ivana.

I tako, naoružani veštinama i znanjem, nastavnici spremno dočekuju početak školske 2019/20. godine.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu