Iskazivanje interesovanja za upis u prvi razred elektronskim putem

 Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto toga, roditelju/drugom zakonskom zastupniku dece koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, od 1.4.2020. godine biće omogućeno da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u određenu osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije preko Portala eUprava.

Usluga ,,Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ ima za cilj da škole evidentiraju zainteresovanost roditelja/drugog zakonskog zastupnika za upis deteta u njihovu (određenu) školu. Na ovaj način škole će okvirno znati koliko đaka mogu da očekuju. Ukoliko roditelj ne iskaže zainteresovanost, na ovaj način, ne dovodi se u pitanje upis deteta u prvi razred osnovne škole.

Nakon definisanja datuma upisa od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu.

Direktorka škole

Tamara Janković

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu