Učenici generacije

Učenik generacije  2019/2020. školske godine

Biti Đak generacije je velika čast. Predstavlјati školu na raznim takmičenjima je još veća. Videti svoje ime na panou među generacijama onih koji su činili ponos škole je najveća. Tako je bilo i ove školske godine, možda najteže za sve nas

  Mateja Stojanović 

Mateja Stojanović

 

Osnovna škola ,,Svetozar Marković”, ona što već godinama sanja kraj reke, dobila je još jednog Đaka generacije - Mateju Stojanovića, učenika odelјenja VIII/1.

Rođen je 29.10.2005. godine u staroj leskovačkoj porodici koja mu je usadila lјubav prema istoriji svoga naroda i lepoti svog jezika.

Vrednim radom, trudom i velikom upornošću uspeo je da se izdvoji među najbolјima. Pomoć i saveti nastavnika dali su mu krila da na mnogim takmičenjima bude među prvima. Nastavnica istorije, Blagica Trkulјa, bila je ta koja ga je bodrila i kada je gubio nadu da će uspeti. Odrastanjem je shvatio da je dijalekat njegovog grada blago koje treba čuvati, zato uz pomoć nastavnica srpskog jezika, Ane i Bube, uspeva da savlada i ono što je pojedinim glumcima najteže, a to je biti uvek drugačiji u svakoj odigranoj predstavi, a bilo ih je dosta.

Želјa za večitom organizacijom učiniće da u 8. razredu bude izglasan za predsednika Đačkog parlamenta. Uz pomoć i podršku direktorke škole, Tamare Janković, i nastavnika Saše, organizovane su i realizovane brojne žurke, humanitarne akcije, radionice, maskembali i izložbe.

Nјegovu svestranost pokazuju i nagrade na sledećim takmičenjima:

Istorija:

V razred:

  • Opštinsko takmičenje - 3. mesto
  • Okružno takmičenje - 1. mesto

VI razred:

  • Opštinsko takmičenje - 3. mesto

Fizika:

VI razred:

  • Opštinsko takmičenje - 3. nagrada

Hemija:

VII razred:

  • Opštinsko takmičenje - 1. nagrada
  • Okružno takmičenje - 2. nagrada

VIII razred:

  • Opštinsko takmičenje - 1. nagrada

Mateja sada ima veliko isteresovanje i želјu za programiranjem, zato je i upisao IT smer u Gimnaziji. Za njega je to samo jedan korak do ostvarenja nekih dečiji snova, nadamo se da će istrajati u tome

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu