Predmetna 2022/2023

Likovni konkurs Lični pratilac - moj najbolji prijatelj

Sa ciljem da podignu svesti društva i pokažu koliko je lični pratilac dece sa smetanjama u razvoju važan za njihov razvoj i napredak, Udruženje "Dan" raspisalo je likovni konkurs na temu "Lični pratilac - moj najbolji prijatelj". Kreativci su svoje radove slali do 10. marta.

U želji da mališanima sa invaliditetom pruže jednake mogućnosti kao i njihovim vršnjacima, roditelji okupljeni oko udruženja „Dan“ došli su na ideju da raspišu likovni konkurs i kroz umetnost, društvu ukažu na važnost ličnog pratioca deteta za njegov neometan razvoj i napredak.

Lični pratilac je stub oslonac porodici i detetu sa smetnjama i teškoćama, školskom sistemu te je nemoguće bez ove usluge uspostaviti normalan ritam života deteta i roditelja i integrisanja deteta u lokalnu zajednicu.

Učenik petog razreda naše škole Aleksandar Stamenković 5/1 osvojio je prvu nagradu. Aleksandrov lični pratilac je Miljana Krstić. Osim Aleksandra posebne nagrade dobili su Kalina Živković 4/1 i Mihajlo Veličković 5/4. Mihajlov lični pratilac je Natalija Nedeljković, a Kalinin Aleksandra Ljubenović. Našim učenicima mentor je bio nastavnik likovne kulture Bojan Konstantinović. 

Njihovi radovi biće predstavljeni na svečanoj izložbi 4. aprila 2023. godine u Niškom kulturnom centru u Nišu sa početkom u 19h. 

Čestitamo Aci, Kalini i Mihajlu!   

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu