Razredna - 2018/2019

Časovi fizičkog na bazenu

Trećaci i četvrtaci će ove školske godine časove fizičkog vaspitanja imati i na bazenu, a u skladu sa Školskim programom. Planirana su po tri odlaska za četvrtake i po dva za trećake, u jesenjem i prolećnom periodu.

Trećaci su u toku septembra realizovali dva odlaska u pratnji učiteljica, i to 21. I 28. septembra, a četvrtaci su na bazenu bili 14. I 21. septembra u pratnji učitelja i učiteljica četvrtog razreda.

Ciljevi ovih aktivnosti su: podsticanje rasta i razvoja dece, razvijanje aerobne sposobnosti vežbanjem u vodi, zadovoljenje potreba za kretanjem i boravkom u vodi, stvaranje pretpostavki za jačanje zdravlja i razvijanje higijenskih navika, stimulisanje važnosti redovne fizičke aktivnosti i uticanje na socijalizaciju dece putem grupnog vežbanja u vodi.

Za vreme svakog dvočasovnog boravka na bazenu, deca su bila u prilici da vežbaju održavanje i kretanje u vodi, da usavršavaju različite tehnike plivanja, da pokazuju neplivačima kako da se održavaju na vodi i da učestvuju u različitim igrama u bazenu.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu