Razredna - 2018/2019

Literarni matine

Dana 11.12.2018. godine u OŠ,,Svetozar Marković“ organizovan je literarni susret za učenike od  I do   IV razreda.

Pripremili su ga i realizovali učenici četvrtog razreda sa svojim učitelјima,  u čast obeležavanja Dana škole. Na susretu su se okupila deca četvrtog i trećeg razreda škole domaćina (centralne škole i izdvojenih odelјenja u Donjoj Jajini i Kukolovcu) i sledećih osnovnih škola u Leskovcu: OŠ,,Vožd Karađorđe“, OŠ,,Josif Kostić“, OŠ,, Vasa Pelagić“, OŠ,,Kosta Stamenković“ .

Gosti su se najpre, preko kratke prezentacije, upoznali sa istorijatom škole od osnivanja do današnjih dana. Saznali su nešto i o brojnim aktivnostima koje u četvrtom razredu realizuju učenici naše škole u okviru redovne nastave i vannastavnog rada. U toku prezentacije nekoliko učenika izvelo je kompozicije na klaviru, a članovi horske sekcije pozvali su sve na veselo druženje pesmom „Hajde da se družimo“.

Direktorka škole, Tamara Janković, podelila je diplome i knjige učenicima III i  IV razreda koji su u toku prošle školske godine osvojili nagrade na takmičenju iz matematike,a pohvalјeni  su i njihovi učitelјi. Priznanja  i nagrade dobili su učenici koji su osvojili prva tri mesta za literarni konkurs koji je raspisan povodom obeležavanja Dana škole.

Drugi deo ovog susreta bio je posvećen literarnom stvaralaštvu.Učenici svih pomenutih škola  u grupama su sastavlјali pesmu, šalјivu priču, basnu, bajku ili  dramski tekst prema zadatom početku, zadatim likovima, kao i na temu „ Šta znači biti pismen“.Stvaralaštvo je proteklo u veseloj atmosferi, uz uspešnu saradnju učenika u grupama. Dobijeni su lepi i maštoviti produkti,  koje su učenici pročitali i predstavili ostalim učesnicima susreta.

Svi učitelјi i učenici, koji su došli da nam  ulepšaju Dan škole,  bili su veoma zadovolјni prelepim druženjem i stvaralaštvom. Zahvalјujemo im  što su ovog decembarskog dana u našu školu uneli toplinu dečijih osmeha i lepih reči .

Učitelјi četvrtog razreda

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu