Razredna - 2018/2019

Zadužbina „Dositej Obradović“ uručila je nagrade učenicima trećeg razreda naše škole

Zadužbina “Dositej Obradović” jedanaest godina zaredom raspisuje konkurs “Radionica basnopisaca” za učenike trećeg i četvrtog razreda koji pišu i slikaju svoje basne.

Vise od 450 radova učenika iz svih krajeva Srbije je pristiglo na konkurs. Među ovim radovima, našla su se i dva grupna rada učenika III/3 koja su u kategoriji grupnih likovnih radova osvojili dve prve nagrade. Učenice Anastasija Ibraimović, Agatija Isailović, Jovana Stojanović, Sofija Stojiljković i Hana Šmelcerović-Cakić dobile su prvu nagradu za knjigu iskakalicu “Lisica i pilići”, a Mila Avramović, Nađa Marinković, Luka Rončević i Teodor Mitrović za knjigu iskakalicu “Riba i nilski konj”.

Dodela nagrada organizovana je u Zoološkom vrtu u Beogradu, 10. juna. Nagrađene učenike je pozdravila upravnica Zadužbine koja se zahvalila školama, nastavnicima i deci i istakla da su članovi žirija imali težak zadatak da odaberu najbolje radove. Nakon pozdravnog govora, za nagrađene učenike priređena je lutkarska predstava pozorišta “Cvrčak”. Nagrade je uručio predsednik žirija Slobodan Stanišić, dečiji pisac. Učenici i učiteljica Sanela Ćirić su dobili knjige i diplome.

Posle obilaska Zoološkog vrta, učenici su se vozili vozićem do Knez Mihajlove gde su se fotografisali sa povorkom lutaka koje su izradili studenti Učiteljskog fakulteta.

Putovanje nagrađenih učenika i učiteljice do Beograda omogućio je prevoznik Simplon iz Leskovca.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu