Predmetna 2017/2018

Mali maturanti

Došao je dan 31.5.2018. godine, a sa njim i rastanak još jedne generacije učenika od svih nas, koji smo se sa njima družili u proteklih osam godina, od svojih drugova, nastavnika, učitelja...Naši dragi osmaci oprostili su se od svoje škole i sada su pred velikom životnom raskrsnicom, spremni za nove uspehe.

Poslednje dane u osnovnoj školi učenici su obeležili prigodnim proslavama.

U petak 25.5.2018. održane su dve, sada već tradicionalne žurke u organizaciji Učeničkog parlamenta. Jedna je bila na otvorenom, u školskom dvorištu, od 12 do 12:30, a druga u školi, istog dana, od 20 do 22h. Osmaci su tom prilikom nosili majice sa natpisima koji su karakteristični za svako odeljenje.

Glavna proslava male mature bila je u sredu 30.5.2018. godine. Učenici su tim povodom pripremili zanimljive i originalne pozivnice u obliku diplomskih kapa u kojima su citirali reči najpoznatijeg dramskog pisca V. Šekspira:

„Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš.“

Drugarsko veče je proteklo u najboljem redu i dobrom raspoloženju. Uz pozdravne govore, muziku, smeh i pokoju suzu, osmaci su se oprostili od svojih drugova i nastavnika.

Dragi osmaci, želimo vam u puno sreće!

Kao i svake školske godine i ove je proglašen đak generacije. To je učenica Emilija Jovanović VIII-1.

Za sportistu i sportistkinju generacije odabrani su Ilija Gavrilović VIII-2 i Marta Ilić VIII-1.

Čestitamo!

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu