Predmetna 2019/2020

Nagrađen roman nastavnice Violete Aleksić

U Vukovoj zadužbini, 17. septembra, održana je svečana konferencija povodom proglašenja pobednika trećeg konkursa za neobjavljeni roman namenjen čitaocima od 11 do 14 godina.

Ovaj konkurs je segment društveno odgovorne akcije Čitalački maraton koju je podržalo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ciljem da se nastavnici srpskog jezika u osnovnim školama podstaknu da formiraju čitalačke klubove i da stimulišu učenike da čitaju dodatnu literaturu.

Stručni žiri koji su činili književni kritičar Petar Arbutina, Dragana Ćećez Iljukić, Krste Popovski i nastavnici srpskog jezika, imao je težak zadatak da od prispelih radova odabere pet romana koji će činiti treće kolo edicije Čitalački maraton.

Među nagrađenim romanima je i roman Generalna proba, nastavnice srpskog jezika, Violete Aleksić.

Prvenac nastavnice Violete govori o problemima odrastanja. Glavna junakinja romana je Maša koja pod pritiskom lične odgovornosti, polaganja male mature,nekim čudom, a čuda postoje, uspeva da prošeta do prošlosti i detinjstva svojih roditelja i shvata da stvari nisu uvek onakve kako su joj predstavljene. Po rečima autora, Maša je odlična u školi, živi u srećnoj porodici, sve je u najboljem redu, ali...odrastanje ima svoje demone sa kojima se ona bori.

Čestitamo nastavnici Violeti na uspehu! 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu