Predmetna 2018/2019

Dugometražni razgovor sa Stefanom Tićmijem

Poslednjih nekoliko meseci Stefan Tićmi, mladi leskovački pisac, je česta tema među čitačima, ali i među decom koju retko svrstavamo u ovu grupu.

Nјegov roman “Ja sam Akiko” je za veoma kratko vreme postao jedan od najčitanijih dečijih romana. Naša škola imala je zadovolјstvo da ugosti ovog divnog mladog čoveka koji se na poziv odmah odazvao. Magija ovog susreta počela je još u školskom dvorištu gde su ga deca prepoznavala i pozdravlјala, a nastavila u punoj sali u kojoj je autor u razgovoru sa svojom razdraganom publikom imao priliku da udovolјi njihovoj znatiželјi.

ja sam akiko 1

“Akiko” počinje dodirnom tačkom pa je i današnji razgovor imao ne jednu,  već mnogo dodirnih tačaka.

Deca su imala pregršt zanimlјivih pitanja, a autor isto toliko fantastičnih odgovora.

Mi vam nećemo otkrivati razgovor,  jer ćete u njemu moći da uživate u celosti u sledećem broju školskog časopisa “Pčelica” koji pripremamo za vas u decembru. Reći ćemo vam samo da se pisac dobro držao do kraja, nismo ga zbunili ni u jednom trenutku, a sudeći po osmehu,  u druženju uživao koliko i mi.

"Ja sam Akiko" - roman o devojčici koja ne voli granice 

  

Ljubav je kao klima u tatinim kolima kada dođe zima: upali on grejanje, ali se kola zagreju tek ispred škole; kad izađem, tek tada u njima bude toplo. Ljubav je kao klima u tatinim kolima – treba da ugreje, da, ali kada ti je to zaista potrebno. Ljubav je beskrajna potraga za toplinom.

 

Akiko ima pegice, voli svog oca, koža joj miriše na staru hartiju i često je usamljena. Drugima deluje neobično, a život će joj se promeniti kad bude upoznala Baobaba i Marsela.

Dečja knjiga godine Međunarodnog festivala „Trg od knjige“

ja sam akiko 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu