Predmetna 2018/2019

Odlazak u Ohrid - poseta bratimlјenoj školi OU ,,Vančo Nikoleski”

Svake godine naša škola tokom maja odlazi u Ohrid, a povod je Dan škole OU ,, Vančo Nikoleski” iz Leskoeca.Tako je bilo i ove godine, posetili smo naše pobratime i divno se družili.

Na put je krenulo deset učenika osmog razreda, a to su: Danko Rajković 8/1, Petar Stojilković  8/1, Velјko Miladinović 8/1, Dušan Kostov 8/1, Lara Mišovski 8/2, Iva Stamenković 8/2, Danica Drašković 8/3, Iva Šaronjić 8/3, Aleksandar Stojanović 8/3  i Mateja Jović 8/3.

Nјihova pratnja bili su: direktorka škole Tamara Janković, pedagog Danijela Stojilković, kao i nastavnici Jovica Cvetković, Olgica Jović, Ana Gavrilović, Tamara Tončić, Mihaela Trajković, Slobodanka Panajotova i Ljubinka Đorđević.

Dan prvi ( 9. maj 2019)

Jutro, smeh dece i euforija pred polazak učinili su da nam put bude veoma brz. Negde oko 13 sati ispred same škole ,,Vančo Nikoleski” sačekali su nas nastavnici i učenici. Susret dece bio je jako dirlјiv. Nakon dobrodošlice i prigodne zakuske prisustvovali smo predavanjima o disleksiji i disgrafiji koja sve više uzima maha među decom. Učenici su, takođe, imali radionicu vezanu za informatičke inovacije. Učionice su bile obleplјene porukama i panoima napisanim na srpskom jeziku, što nam je bilo veoma drago. U popodnevnim časovima učenici i nastavnici odlaze kod svojih domaćina. Veče je bilo predviđeno za žurku kako učenika, tako i njihovih nastavnika.

Dan drugi ( 10. maj 2019)

Negde oko deset sati izjutra učenici predvođeni svojom nastavnicom Ljubinkom Đorđević prisustvuju generalnoj probi povodom Dana škole. Svečana akademija, pod nazivom ,,Eh, da mogu”, počela je u 18:30 u novootvorenom Kulturnom centru u samom Leskoecu. Deo programa činio je i nastup naših osmaka. Svojom glumom, visprenošću i slobodom pokreta izazvali su ogroman aplauz publike. Učinili su da se direktorka Tamara, njihova nastavnica Buba, kao i čitav kolektiv škole oseća ponosnim.

Dan treći ( 11. maj 2019)

U prepodnevnim satima šetali smo prelepom obalom Ohrida, vozili se brodom, hranili labudove i uživali u čarima koje samo ovo mesto može da pruži. Negde oko 12 sati krenulo je okuplјanje i rastanak. Bilo je, zaista, dirlјivo gledati koliko iskrenih emocija i želјa pokazuju deca dveju država. Različiti, a isti, baš, u svemu. Rastali smo se sa želјom da se što pre vidimo i nastavimo ovu lepu tradiciju.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu