Razredna - 2018/2019

Pozdrav sa Hisara

U petak, 5. oktobra, učenici drugog i trećeg razreda išli su na izlet do Hisara. To je bila završna aktivnost koja je planirana u okviru Dečije nedelje koja se ove godine obeležavala od od 1. do 7. oktobra pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“.

Ciljevi ove aktivnost bili su usmereni na zadovoljenje prava i potreba dece da se igraju i druže i da kroz slobodne i organizovane aktivnosti prošire znanja o neposrednoj okolini i naselju u kome žive kako bi se uticalo na shvatanje značaja očuvanja prirode u neposrednom okruženju.

Okupljanje učenika bilo je ispred škole, odakle su se u pratnji učitelja i učiteljica drugog i trećeg razreda uputili put Hisara. Vreme je bilo lepo, pa su deca lako i brzo savladala uspon i izašla na vrh brda gde ih je dočekala livada okružena drvećem. Jesen se potrudila da ovu sliku učini još lepšom, pa je svoje raskošne boje prosula po krošnjama drveća.

Posle kraćeg odmora, krenula je igra: neki su igrali fudbal, neki su se dobacivali loptom, neki preskakali vijače, neki pokušavali da igraju badminton, neki su na prostirkama igrali društvene igre, a neki trčali i istraživali okolinu. I učenje nije izostalo. Učiteljice i učitelj, svako sa svojim odeljenjem, iskoristili su ovaj dolazak da deca obnove ono što su u školi učila o orijentaciji i godišnjim dobima. Pričalo se o stojištu, vidiku, stranama sveta i o jeseni, a trećaci su iskoristili jesenje darove, suvo lišće, grančice i kestenje, i od tog materijala pravili eko poruke. Opšte uzbuđenje među decom je izazvala i pojava šteneta koje se rado uključilo u dečiju igru, pa je to bila i prilika da se porazgovara o ponašanju ljudi prema životinjama.

Vreme u igri i druženju je brzo prošlo. Pokupili smo otpatke od užina i nasmejani krenuli nazad, do škole. Tu su nas dočekali roditelji.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu