Razredna - 2019/2020

Projektna aktivnost ,,Zdravlje u teglici’’

Planom nastave i učenja u prvom ciklusu osnovnog obrazovanja i vaspitanja definisana je projektna nastava kao oblik obrazovno – vaspitnog rada kojim se razvijaju međupredmetne kompetencije.To je model nastave zasnovane na projektima.Orijentisana je na dostizanje ishoda koji se odnose na logičko i kritičko mišljenje i pripremu učenika za lakše snalaženje u svakodnevnom životu i procesu učenja.

Dana 11.10.2019.u izdvojenom odeljenju u Donjoj Jajini organizovane su projektne aktivnosti na temu ,, Zdravlje u teglici’’.Cilj aktivnosti je spremanje zimnice i shvatanje njenog značaja u ljudskoj ishrani.Nosioci aktivnosti bili su učenici, učitelji, roditelji i rodbina učenika matične škole u Leskovcu i izdvojenog odeljenja u Donjoj Jajini.

Učenici su upoznati sa pojmom i vrstama zimnice,a zatim su crtanjem i vajanjem voća i povrća punili teglice i stvarali zanimljive likovne produkte.Bake i mame učenika seckale su voće i povrće.

Deca su posmatrala kako se spremaju kompoti od voća i salate od povrća i učestvovala u punjenju tegli.Najveću pažnju izazvao je postupak pasterizacije pripremljene zimnice koji je obavljen u velikom kazanu u školskom dvorištu.

Svi učesnici projekta izrazili su veoma pozitivne utiske o projektu.Na radionici je napravljena zdrava i ukusna zimnica koju će ucenici konzumirati u školi u toku zime.Deo proizvoda biće izložen na prodajnom bazaru.

 

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu