Razredna - 2019/2020

Aktivnosti prvog razreda u Dečjoj nedelji

7.10. 2019. Na času Odeljenske starešine učitelji su upoznali prvake sa organizacijom Prijatelji dece Srbije , Dečjom nedeljom i sa njihovim pravima kako sa onim koja su i do sada imali tako i sa onim koja stiču polaskom u školu .

8. 10.  2019.  Drugog dana Dečje nedelje prvaci su gledali pozorišnu predstavu ,, Čarobnjak iz Oza " koja ima prelepu poruku i u kojoj su učenici uživali . Posle pozorišta smo posetili Gradski park gde su se učenici svih odeljenja prvog razreda lepo družili , igrali na spravama ili loptama u travi , a bilo je i malih uličnih slikara koji su na stazama parka ostavili prelepe slike obojene kredama u boji .

9. 10 . 2019 . Trećeg dana Dečje nedelje svečano smo se učlanili u biblioteku i bili njihovi gosti .Bibliotekari su se nakon predstavljanja , potrudili i prvacima dramatizovali priču ,, Deda i repa " . Pevali su , aplaudirali , i bili aktivni učesnici jednočasovnog programa u Gradskoj biblioteci . Na kraju su svi učenici dobili besplatne članske karte i poziv da redovno posećuju biblioteku čim nauče da čitaju , prošetali kroz Dečje odeljenje gde će pozajmljivati knjige i radosni otišliu školu sa željom da što brže nauče da čitaju .

10. 10. 2019 . Četvrtog dana su učenici uživali u priredbi četvrtaka koja im je priređena povodom svečanog prijema u Dečiji savez .

11. 10. 2019.   Učitelji , roditelji i učenici prvog razreda su se u petak družili sa učenicima i roditeljima prvog razreda iz isturenog odeljenja u Donjoj Jajini gde smo u okviru Projektne nastave realizovali sa učenicima likovnu radionicu na kojoj su učenici vajali voće i povrće i ukrašavali teglice , ali i pomagali u punjenju tegli pravom zimnicom koju su pripremile mame i bake . Dok su se kompoti u dvorištu škole pastererizovali učenici su se družili i igrali na sportskim terenima .Ovaj dan je svima ostao u divnom sećanju .

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu