Razredna - 2019/2020

Aktivnosti 3. razreda u “Dečijoj nedelji”

Učenici trećeg razreda obeležili su Dečju nedelju , od 7.10. do 13 10. 2019.godine nizom aktivnosti.  

7.10. 2019. Prvog dana Dečje nedelje pravili smo "Tablu prijateljstva". Ona bi trebala da dobrinese razvoju pozitivne socijalizacije i ponašanja, da učenici znaju da iskažu svoja osećanja. Tabla će biti aktivna cele Dečje nedelje. Svaki učenik je napravio i ukrasio svoju kovertu sa imenom i prezimenom. Svi mogu anonimno ili sa potpisom ostavljati poruke. Poruke se čitaju na kraju Dečje nedelje. Pošto je ovo tabla prijateljstva na njoj nema mesta za ružne i neprikladne poruke.

8.10. 2019.godine trećaci su zajedno sa svojim učiteljima posetili Vatrogasni dom. U prostorijama doma učenici su slušali predavanje i prezentaciju o izazivanju požara, kako se treba ponašati za vreme požara, naročito deca koja su sama kod kuće i o postupcima za gašenje. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa izgledom vatrogasnih odela, sa opremom koju nose sa sobom kada gase požar i njihovu namenu, sa vatrogasnim vozilima (kamionima i motornim sankama).Deca su bila oduševljena onim što su videla i čula, što se najviše pokazalo brojem pitanja koja su uputili vatrogascima. Dobili su pohvalu da su jedna od najdisciplinovanijih grupa koje su posetile njihov dom.

Zahvaljujemo se gostoljubivosti svih prisutnih vatrogasaca i na njihovom trudu da na što jednostavniji način prikažu učenicima posao kojim se bave.

9.10. 2019. godine organizovali smo izlet do isturenog odeljenja naše škole u Donjoj Jajini. Cilj ove aktivnosti bio je da učenici matične škole upoznaju svoje vršnjake u isturenom odeljenju i način na koji oni žive i rade. Drugi cilj nam je bio da lep oktobarski dan iskoristimo za pešačenje kako bi decu podstakli da razvijaju zdrave stilove života, da shvate da pešačiti nije strašno! Za vreme boravka organizovane su sportske aktivnosti.

10.10. 2019. posetili smo Kuću veština. Učenici su imali priliku da prisustvuju radionici "Programiranje". Posle razgovora o tome šta je programiranje, profesorka matematike je zajedno sa svojim učenikom pripremila igricu na džepnom računaru. Veoma je zainteresovala sve učenike. Kasnije su uživali na spravama koje su im bile na raspolaganju.

11.10. 2019. U okviru predmeta Narodna tradicija ove godine izučavamo stare zanate. Jedan od zanata je i poslastičarsvo. Iz tog razloga, a u cilju boljeg upoznavanja sa sadržajima posetili smo poslastičarsku radionicu Trgovinske škole. Dočekao nas je profesor zajedno sa svojim učenicima, koji su praktično pokazali izradu proizvoda od početka do finalnog proizvoda. Upoznali su sastojke, mašine i alate za pravljenje kolača i torti. Na kraju su te proizvode i probali što im je bio i najlepši deo ovog časa.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu