Školski časopis

Poštovani čitaoci,

Od broja do broja, prođe godina, godina kao tren, a taj tren odnese sa sobom milion događaja školskih – razdraganih, lepih, smelih, tužnih pokatkad, važnih, odlučujućih, nezaboravnih. Odnese tren, ali ne u nepovrat, jer za vas radi redakcija Pčelice i beleži sve što je prošlo.

Od broja do broja prođe godina, tako se broje i rođendani, a ovogodišnji broj slavi jubilarni, 115. rođendan naše škole.

 Pa srećan ti rođendan, draga školo!

Zanimlјivo je da sam pojam rođendana asocira na vreme koje je prošlo, ne na ono koje je pred nama. Rođendanska okuplјanja su prilika da se prijatelјi sretnu i prošetaju kroz zajednička sećanja. Rođendani broje godine unazad.

Zato smo ovom braju zadali upravo tu temu – rođendani, ali nećemo pričati samo o proslavama, pričećemo o... hm, videćemo.

U razgovoru sa grupicom učenika koji čine ovogodišnju redakciju časopisa saznala sam da nikada ne pročitaju Reč urednika do kraja. Verujem da je to do ovog reda.

 Dobro, evo izazova.

Šesti broj časopisa Pčelica uređen je bez uređivanja. Moji sedmaci su dobili zadatak da ga naprave po svojoj volјi. Petra, Iva, Lena, Simeon, još jedna Iva, Vera, foto-sekcija Lara, Isidora i još neki koji su se prijavili da malo prekrše zabranu upotrebe mobilnih telefona u školi, vredno su radili prethodnih dana – sakuplјali materijal, birali, čitali... Da, da, čitali i prevodili. Iz prikrajka sam primetila da su se dobro zabavlјali sve vreme. I evo, dragi čitaoci, naša Pčelica slavi 6. rođendan, zrela je za polazak u školu, spremna, jer će sledeću generaciju nekih novih sedmaka, koji će činiti redakciju, isto tako lagano provesti od prve do poslednje strane u uredništvu.

Uživajte!

 Preuzmi Pčelicu 6 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu