Školski časopis

Poštovani čitaoci,

Još jedna uspešna godina je za nama.

Takmičili smo se, učili, trčali, slikali, glumili i u svemu tome pobeđivali. Individualno ili timski, donosili smo medalje. Radovali smo se uspesima i slavili pobede.Iskreno, nije teško pobeđivati, kada se nešto radi iz ljubavi.

Ljubav je pokretač svega što nas okružuje. Kada radimo ono što volimo – uspeh je zagarantovan rezultat!

Ah, ljubav, gde sve ona ne umeša svoje prste.

Jeste li razmišljali, da li na svetu postoji nešto što se iz ljubavi nije rodilo. Koliku stvaralačku snagu krije ova tako svakodnevna reč.Najlepša umetnička dela, najdivnija muzika, revolucionarna otkrića - sve se to iz ljubavi stvorilo.Zbog ljubavi su počinjali ratovi, zbog ljubavi su se ratovi i prekidali...

Svemoguća snaga, podarena svakom od nas podjednako. Pa ipak,ponekad se čini da je mnogo onih koji tu snagu ne znaju da podele ili nisu svesni da je poseduju.Ali, ljubav nije samo davanje ili uzimanje, kaže Mihajlo Pantić u vašim Čitankama za osmi razred.

„Misliti na nekog, to je već ljubav. Ljubav nije samo davanje ili uzimanje, jer ako jeste samo to, nekog časa će početi merenje ko više daje, ako više uzima, pa izlazi da je ravnoteža između davanja i uzimanja u stvari ljubav. A nije, ljubav je vreme, pre svega vreme, spremnost da naše sebično vreme podelimo s nekim“

Pogodili ste, tema ovog časopisa jeste ljubav! Mi vam nećemo iznositi teorije i citirati lepe misli o ljubavi, jer su svi mudraci ovog sveta ostavili svoje zapise o njoj.

Pred vama je školska 2015/2016. godina. Pa ako je ljubav vreme, onda uživajte u ljubavi koju smo svi zajedno stvarali.

Violeta Aleksić

 Preuzmi Pčelicu 3

 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu