Razredna - 2018/2019

Tematski dan „Ide jesen“

Vreme realizacije: četvrtak, 20.9.2018.godine

Organizator/realizator aktivnosti: Učenici 1-1, roditelji, učiteljica Ana Gavrilović i nastavnik engleskog jezika Bratislav Zdravković

Cilj aktivnosti: Međupredmetno i tematsko povezivanje sa ciljem upoznavanja učenika prvog razreda sa promena u prirodi, jesenjim plodovima, poslovima ljudi,

Učenici su u toku nedelje učili pesmu „Ide jesen“ i imali zadatak da ponesu jesenje plodove i produkte.  Sa učiteljicom su obišli školsko dvorište i gradski park. Uočavali su i razgovarali o vremenu, promenama na drveću, promenama kod životinja i oblačenju prolaznika. Za to vreme, mame su aranžirale jesenji sto na kome su se nalazili jesenji plodovi i zimnica koja se sada priprema.

Po povratku u učionicu učenici su opisivali plodove i razgovarali kako se oni čuvaju za predstojeću zimu i kako se ljudi pripremaju za hladne dane. Na velikom odmoru su „žirafice“ uživale u zajedničkom doručku uz leskovački ajvar, džem i krastavčiće.

Nastavnik Bata spremio je kratak film i objasnio deci pojmove u vezi sa jeseni, nazive voća i povrća koje su učenici doneli. Zatim se pristupilo izradi papirnih modela pomenutog voća.

Na času matematike učenici su naučili šta je vodoravno, a šta uspravno, crtajući voće i povrće u nizu, dok su na času likovnog seckali papiriće u boji, lepili i dobili jesenji kolaž.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu