Školski časopis

Poštovani čitaoci,

Pripremanje ovog broja časopisa bio je svojevrsni izazov za celu redakciju.

Pomalo smo strepeli kakva će biti vaša reakcija. Ovo nije sasvim novi list koji škola pokreće prvi put,već svojevrsni rimejk istoimenog školskog časopisa iz davne 1958. godine.

Literarna sekcija OŠ “Svetozar Marković” pokrenula je školski časopis “Pčelica” koji je izlazio dugi niz godina i iz broja u broj otkrivao razne talente učenika koji su našu školu pohađali. Mnogi od njih danas su poznati umetnici i javni radnici.

Časopis “Pčelica” prestao je da izlazi devedesetih godina prošlog veka kada škola više nije mogla da ga finansira zbog specifičnosti društvenog trenutka.

Zadržali smo naizgled staro lice naše “Pčelice” , ali smo se trudili da odgovara vašem literarnom ukusu.

Ideja je da časopis izlazi jednom godišnje i beleži sve naše aktivnosti i uspehe u toku školske godine.

Naravno, kako bismo zadržali vašu pažnju, časopis će sadržati niz zanimljivosti koje volite da pročitate.

Mnogobrojan je tim koji je sastavljao ovaj prvi broj obnovljenog časopisa. Pored učitelja i nastavnika, koji su redakciji dostavili radove, fotografije, vaše rezultate, i jedan broj učenika pomogao je svojim svežim idejama oko izbora rubrika koje smo uvrstili. Posebnu zahvalnost dugujemo članovima Đačkog parlamenta, iskreno se zahvaljujemo kolegama i stručnim saradnicima na svestranoj pomoći i pozitivnoj atmosferi u toku izrade ovog broja.

Na kraju, jedno ogromno hvala direktoru škole, koji je kao i uvek dosad, izašao u susret našim željama i omogućio da ovaj časopis ponovo oživi.

Kao i u svemu što u ovoj školi radimo, i u ovom poslu smo postavili visoke kriterijume i nadamo se, dragi čitaoci, da će uz vašu pomoć svaki sledeći broj biti bolji.

Violeta Aleksić

 

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu